נצחיות הנשמה בעולם הבא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אחד הדברים שמנובאים בנבואת אחרית הימים הוא ששני שליש מהעולם ימות וישאר רק שליש וגם השליש שישאר יבחן בדקדקנות זה אומר שמי שימות לא יזכה לעולם הבא וגם מי שלא יעבור את המבחן השני לא יזכה מי שלא זוכה לעולם הבא בעצם מקבל עונש שהנשמה שלו מפסיקה להיות ניצחית והיא מושמדת כל מי שעושה תשובה שלמה יעבור את המלחמה האחרונה וכל מי שלא עושה לא יעבור

תשובה

שלום וברכה

כל אחד מעם ישראל יזכה לעולם הבא, כמבואר במדרש, והשאלה היא רק אכן כמה עונשים תיענש הנשמה עד שתזכה לחיי העולם הבא.

וברור שכל השבים בתשובה יזכו לחי העולם הבא, וינצלו מחבלי משיח. ויהי רצון שנזכה הכולנו לראות את משיח צדקינו במהרה בימינו.

בברכה - בנימין שמואלי