מהי ברכת בורא נפשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכב` הרב בנימין שמואלי בהמשך לשאלה איזו ברכה אומרים לאחר אכילה, קראתי את תשובתך הארוכה, וברצוני לשאול אם יש ברכה קצרה שאומרים לאחר אכילה. שמעתי מפי אחרים שיש ברכה שאומרים "בורא נפשות..." אך איני יודעת את כולה. (משהו מעין זה). האם תוכל לפרט לי את כל הברכה הזאת. אודה לתשובתך, אביבה

תשובה

שלום רב

על דבר שבירכו עליו בורא פרי העץ, האדמה, שהכל, מברכים בָּרוּךְ אַתָּה אדוני אֱלוֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם בּוֹרֵא נְפָשׁוֹת רַבּוֹת וְחֶסְרוֹנָן עַל כָּל מַה שֶׁבָּרָא לְהַחֲיוֹת בָּהֶם נֶפֶשׁ כָּל חָי. בָּרוּךְ חֵי הָעוֹלָמִים: וכן אורז אע"פ שבירכו עליו `מזונות` אין מברכין אחריו `על המחיה` אלא בורא נפשות. אם רוצה את נוסח שאר ברכות האחרונות, תכבתי לי, ואשלח לך בעז"ה.

יום טוב בנימין שמואלי