עצה איך "לגרש" את הטלוויזיה מהבית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בת למשפחה שמוגדרת כדתית לאומית ולומדת בסמינר חרדי ומה שהכי מפריע לי בבית זו הטלוויזה, יש לציין שבבית ישנם גם ילדים קטנים שכל היום מרותקים למסך הטלוויזה ר"ל. רציתי לבקש מכם עצה כיצד ניתן להסביר למשפחה את חומרת הקלקול של הטלוויזיה בבית בצורה של "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום" { בצורה שהידברות הכי מצתיינת בה}. יישר כח! תודה!

תשובה

שלום וברכה

חזקי ואמצי, אשרייך שאת דואגת גם לאחייך ואחיותייך ובעז"ה כל המשפחה תתחזק בעזרתך, ולענין הטלויזיה, הנה לא כדי להשקיע מאמצים להוציא לגמרי את הטלויזיה, אך יכולה את להסביר להורייך את גודל הנזק לילדים ואף שלהורים `כביכול` אין זה מזיק, אך לילדים זה מזיק מאוד, ולא רק ברוחנויות כדוגמת ההיחשפות ללכלוך הגדול ולמעשים פליליים וכל שאר מרעין בישים כידוע, אלא שמלבד מהענין הרוחני יש בזה ג"כ ענין של הרס ההתפתחות נפש הילדה ,אם בריכוז, אם ביצירתיות, אם ביכולת התפיסה, ודברי אלו מגובים בהמון מחקרים. והאריכי הרבה בענין זה ככל יכולתך, ובודאי תשפיעי עליהם לטובה.

אך אל תשכחי להדגיש שלהם זה אכן לא מזיק.

בברכת הצלחה ובהערכה רבה בנימין שמואלי