אדם המדבר לשון הרע, תפילתו מתקבלת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כתוב בזוהר שכשבן אדם מוציא לשון הרע מפיו, שמיים נסגרים ותפילתו לא נשמעת במשך 40 יום! אם ידוע לי שאתמול אמרתי לשון הרע זה אומר שגם אם אתפלל, לא יקבלו את תפילתי, ובכל זאת צריך להתפלל ולנסות לשפר או לומר שבכל זאת תפילתי לא מתקבלת, אז לא אתפלל

תשובה

בספרים הק` מבואר שאין הפשט בזוהר שגם אחרי תשובה לא יקבלו את התפילה, הכוונה הוא רק כל עוד לא הרהר בתשובה על מה שדיבר לשון הרע, אזי החטא בתוקפו עומד ומקטרג ועוצר בעד התפילה שלא יתקבל. אולם כשמהרהר בתשובה על מה שדיבר, ומתחרט, נחלש המקטרג, והתפילה מתקבלת מאותו רגע והלאה.

כמובן שבכדי לכפר על העוון צריך תשובה יותר מעולה, כמו בקשת מחילה לפעמים או משהו בכיוון הזה במקרים אחרים, אולם בכדי ללכת להתפלל לפני בורא עולם די בהרהור תשובה.

בהצלחה - מנשה ישראל