האם לנסות לחזור לחבר מהעבר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היה לי חבר ראשון בשמך שנתיים ונפרדנו ) לא כ"כ היינו מסתדרים, היינו רבים וכו`..) הוא היה האהבה הראשונה שלי ואני שלו. לאחר כחודשיים התחלתי לצאת עם מישהו אחר במשך כחצי שנה ואותו הרגשתי שאני באמת אוהבת אבל הקשר לא הסתדר.. בקיצור החבר הראשון לאחר שכמעט שנה עברה מאז הפרידה עדיין מאוהב בי רוצה מאוד שנחזור ואני כבר לא יודעת מה אני מרגישה אליו, הוא בחור טוב,שומר מצוות ובעל אמונה חזקה אבל אני כל הזמן מתלבטת לגביו כי אני לא יודעת.. אני עכשיו בתקופה של דיכאון כי אני עדיין חושבת על החבר האחרון וגם על הראשון ולא יודעת מה לעשות האם לנסות לחזור או לשכוח מהעבר

תשובה

שלום וברכה

אין מקום לדיכאון! זיוגך המתאים יבא לך בעז"ה ברגע המתאים. ובקשר לשאלתך: אם לא הסתדרת איתו, עקב מידותיו אשר לא התאימו לך. אין לך לחזור אליו, ואין לאהבה הראשונה כל משמעות להחלטה שלך. אך אם המריבות היו ילדותויות ללא סיבה מיוחדת, ואת חושבת שהתבגרתם קצת, והקשר הפעם יהיה איכותי יותר. מומלץ לנסות להסיר את משקעי העבר ולהסתכל קדימה.

בכלל אין זה בריא לבדוק התאמה זמן רב כ"כ אלא אם אחר חודשיים שלש, שהוא פרק זמן סביר, להכיר את בן הזוג,נראה לך שאת מתאימה לחבר, כדאי להמשיך לקשר רציני ולהנשא יחדיו. ואם אין התאמה יש להפרד. המשיכה לאורך זמן של חצי שנה ויותר. גורמת לקשיים רבים, ולא תורמת מאומה להמשך החיים. וה` ינחך בדרך אמת, וימציא את זיווגך במהרה. בהצלחה-בנימין שמואלי