האם מותר לעבוד בחול המועד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! יש לי שאלה...אני בת שירות לאומי בקופת חולים ושאלתי האם מותר לעבוד בחול המועד סוכות אני טיפה אפרט עבודה בקופת חולים כוללת טלפונים, מכתבים, כתיבה ועוד, האם כל הפעולות הללו מותרות בחול המועד או שלקחת חופשה בימי חול המועד תודה מראש, וחתימה טובה! חן

תשובה

שלום וברכה

אם את עובדת לצורך רפואה כגון קביעת תורים לחולים או תרופות, מותר מעיקר הדין כל רפואה מותרת במועד, וגם הכתיבה לצורך כך מותרת .

אך אם את עוסקת בהחזרים, או בדברים שאינם לחולים ממש כגון בדיקות תקופתיות לבריאים,וכדו`, אשר אינם צורכי רפואה ממש, אסור. ובין כך ובין כך מאחר ואת יכולה לקחת חופשה וענינ הרפואה יעשו על ידי אחרים, עדיף לקחת חופשה, ולקיים את מצות שמחת החג בשלימות.

להיות בחוג המשפחה ,ולהתבשם מקדושת החג וממצוותיו. צום קל, גמר חתימה טובה ,וחג שמח בנימין שמואלי