יעוץ דתי לבעל שמכה ומקלל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני אשה נשואה כ13 שנה יש לי ובעלי 4 ילדים שיהיו בריאים בעלי הוא אדם דתי מאד ואני חזרתי בתשובה לאחר החתונה והיום אני מקפידה מאד (עם כיסוי ראש)בעלי אדם טוב אך כשהוא מתעצבן הוא לא מבין כלום מקלל ואף מרים ידיים בפעם האחרונה אני הגשתי נגדו תלןנה במשטרה והם הכריחו אותו ללכת לטיפול ברווחה מכיון שאני אשה מאמינה מאד ושומעת כמעט כל יום שיעורים דרכיכם (יישר כח) בקשתי היא יעוץ דתי אני צריכה שיעזרו לנו

תשובה

שלום וברכה!

דרך התורה לתיקון המידות היא ע"י למוד ספרי מוסר, הנותנים לאדם כלים להתמודד עם כעסו, ושאר מידותיו. וילמד בספר מעלת המידות, אורחות צדיקים, וכדומה. עוד סגולה בדוקה לזה, לקבוע שיעור תורה בכל יום,ודבר זה יתןלאדם סיפוק רב ולא תהא נפשו צמאה כ"כ וימנע מכעס, כי אחד הסיבות העיקריות לכעס הוא חוסר סיפוק פנימי, אשר גורמת למרמור קשה ונפשו עליו תכאב, ואז כל דבר קטן מכעיס את האדם מאוד.ומרמור זה נגרם מזה שהנשמה מרגישה ריקנית ואינה ממלאת את תפקידה בעולם.

אך במלאות האדם את נפשו בתורה תתעדן נפשו, ולא יכעס כ"כ , נפשו בטוב תלין, וידון הכל לזכות, וייטב לכם.זאת מלבד הטוב הצפון לעולם הבא ללומדי התורה, אשר עין לא ראתה,וכמבואר בגמ`. ויש לך לעזור לבעלך בזה, ולנסות שלא להקניטו, ולמלא את רצונו במידת האפשר במאור פנים. בכ"ר בנימין שמואלי