איך ניתן לברר את מנהגי העדות השונות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כיצד בעלי תשובה יכולים לברר את ההנהגות המתאימות לעדה שלהם?

תשובה

שלום וברכה!

ראשית אקדים שנחלקו הפוסקים, האם בעלי תשובה מחויבים להתנהג כמנהג עדתם מאז, כגון בע"ת שהוא מיוצאי עדות המזרח, האם חובה עליו לנהוג כבני עדות המזרח, או שיכול לברור לעצמו, כל קהילה שהיא, ולהתנהג כמנהגיה.

בדרך כלל מומלץ להשאר כמנהג קהילת המוצא, ובפרט אם האבות, לא פרקו עול לגמרי ושמרו קצת מסורת אבותיהם. הדרך הפשוטה והנכונה המומלצת לכל יהודי, ובפרט לבע"ת היא כנאמר במס` אבות עשה לך רב, והיינו שיברור האדם לעצמו רב יר"ש שאותו ישאל ובו יוועץ בכל דבר קטון כגדול ואז ילך בטח בדרככו ללא שום מכשול ופקפוק עוד מומלץ {באם הדבר אפשרי} ,להתארח מפעם לפעם אצל משפחה חרדית בשבתות ובחגים, ואין דומה שמיעה לראיה, והדבר מביא לתועלת גדולה וללימוד עצום אשר אין לו תחליף ורע.

בברכת הצלחה בנימין שמואלי