האם חובה לקרוא לילד בשם שניתן לו בברית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם חובה לקרא לילד בשמות שנתנו לו בברית? והאם חייבים לרשום את שתי השמות בתעודת הזהות? תודה מראש ותזכו למצוות

תשובה

שלום

טוב מאוד לקרוא לילד בשם היהודי שקראו לו בשעת ברית המילה שזהו שם שורש הנשמה שלו, אבל נהגו משנים קדמוניות שמכיון והשם היהודי מוזכר בתורה ויש בו קדושה, ואת שם האדם קוראים גם כשהמקום לא נקי ואינו ראוי להגיד אז דברים שבקדושה, לכן מכנים את השם היהודי בשם דומה, כמו איציק במקום יצחק, וכו`.

 לא חייבים לכתוב את שני השמות בתעודת הזהות, אולם כדאי להבטיח ששני השמות יהיו ידועים לנושא את השמות וכן למשפחתו מאחר ובהזדמנויות שונות בחיים חייבים לדעת את כל השמות היהודיים שנקראו לו בעת ברית המילה [כמו בכתובה שכותבים בנישואין, ובגט, ובעליה לתורה וכו`].

כמו כן קיימת סגולה לומר פסוקים מן התנ"ך המכוונים לאותיות השם בסוף תפילת שמונה עשרה, ובכח זה זוכרת הנשמה את שמותיה כשהיא באה לעולם האמת, והיא נשאלת שם לשמותיה, ולכן יש להגיד פסוקים לצורך שני השמות.

בהצלחה - מנשה ישראל