האם אדם מרגיש שהוא עומד למות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם נכון שאומרים שבן אדם מרגיש 40 יום לפני שהוא נפטר שהוא עומד למות ? ומה הסימנים לכך?

תשובה

שלום

אינני זוכר במקורות שהדבר מורגש לאדם באופן מוחשי. מבואר במקורות שהצלם שיש על פני האדם מסתלק שלשים יום לפני הפטירה, ואלו שרואים בעיניהם דברים רוחניים כ`צלם` האדם שהוא מושג רוחני, יכולים להבחין בכך.

מסופר על כמה מצדיקי הדורות שהבחינו בדבר, והיו מייעצים לזה שראו עליו את הסתלקות הצלם, סידור דברים שונים שיסייעו לו במעבר לעולם הבא.

אחד מהצדיקים אף לא רצה להשתמש בתוצרת סת"ם שנכתב על ידי סופר סת"ם בתוך שלשים הימים לפני פטירתו, מכיון שהוא נכתב ללא הצלם הקדוש. מאידך, יש עניין אחר, שמזל האדם מרגיש שעוד מעט הוא נפטר ממן העולם, אבל לזה לא נמסר שיעור זמן ידוע.

 בהצלחה - מנשה ישראל