עליה לתורה לאחר תשמיש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בערב שבת אחד באתי בתשמיש, ובערב שבת אחר כשישנתי היה לי קרי לילה. למחרת שני המאורעות נקראתי לעלות לתורה ביום שבת-והססתי, האם מותר לבחור לעלות לתורה כשקרו שני המקרים הללו?

תשובה

שלום ובכן, בזמן הקדום, היה אסור למי שנטמא בטומאת מקרה לילה, וקל וחומר למי שבא ביאה אסורה, לקרוא בתורה או להתפלל, [מי שנטמא על ידי קיום מצוות עונה הדבר קל יותר].

במשך הדורות התבטל דין הטבילה ואינו מעכב מלקרוא או לעלות בתורה, ולכן מותר לעלות מצד דין הטומאה.

 אלא שמי שמוגדר הלכתית כהיפך מצדיק, אין ראוי לקוראו לעלות לתורה, ואם הבנתי טוב אתה רווק, והביאה שבערב שבת לא הייתה ביאה של מצוה, ולכן עליך לקבל בדרך לעליה בתורה שיותר לא תעשה כדבר הזה, ואז אין שום מניעה לעלות לתורה ושב ורפא לו.

החסידים לעומת זה מקפידים מאוד גם כיום שלא לומר שום דבר שבקדושה אחרי שקיימו מצוות עונה, עד שיטבלו במקוה טהרה.

בהצלחה - מנשה ישראל