האם גברים נוטים להצליח להתקדם רוחנית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מכל מה שהצלחתי להבין עד כה עולמנו בנוי בצורה בה לכל מוטיב וחוקיות רוחנית יש רבדים פיזיים מקבילים וכן רבדים רוחניים מקבילים אם נכון שנפשו של האדם היא בלבו ונשמתו במוחו משמעות הדבר היא שהנשמה שכלית יוצא שככל שאדם הוא שכלי יותר הפוטנציאל הרוחני שלו גדול יותר? ואם ארחיק, אז משום שגברים שכליים יותר ונשים יותר רגשיות אז גברים נוטים יותר להצליח בהתקדמות רוחנית? תודה רבה!

תשובה

שלום רב

הרבה דרכים למקום, פירושו, שהרבה דרכים יש להגיע להקב"ה. בין הקבוצות המרכיבות את תנועת החסידות, היו שהעדיפו את הגברת השכל על הרגש, ולעבוד את הקב"ה בעיקר עם השכל, אולם היו קבוצות שהעדיפו את הרגש ועל ידי הגברתו לכיוון החיובי ככל שאפשר התעצמו בעבודת הקב"ה ברגש מיוחד.

ואכן בקבוצה הראשונה היו מעטות הנשים שלקחו חלק בחסידות, וכמעט שכולו היה מורכב מאנשים בעלי שכל מיוחד, אך בקבוצה השניה היו מוצאים את מקומם גם נשים ואנשים פשוטים ומגושמים.

מהסיבה שציינת, רבו נביאים בישראל, אולם נביאות היו מעטות, מאחר ודרגת הנבואה הוא ביטול כל הרגשות והתעלות שכלית נעלה, דבר שאנשים יותר קרובים להגיע אליו.

בהצלחה - מנשה ישראל