כיצד אציל את בעלי מחטא? ואת עצמי..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נשואה 10 שנים חייתי בטוב ובנעימים עם בעלי אך בשנה האחרונה בעלי דורש גיוון בחיי האישות והראה לי הלכה ברמב"ם שאומרת אשתו של אדם מותרת היא לו בין כדרכה וכו בין דרך איברים וכו ואני בטוחה שההלכה ידועה והסכמתי לשתף פעולה על אף שחונכתי בדרך שמרנית אך כנראה שתאבונו נפתח והוא דורש לראות סרטים פורנוגרפים והכל למען חיי נישואים טובים יותר בהתחלה התנגדתי נמרצות וכשראיתי שחיי טובעים ויש לי חמישה ילדים הסכמתי בלית ברירה כעת אני במערבולת איומה איני יודעת איך לפעול חשוב שתדעו שבעלי אוהב אותי מאוד והסיבה היא שיש לו הרבה יותר זמן מבעבר וראשו עובד כדרך הגברים כיצד אוכל להניאו מחטא זה בדרך טובה אבקש תשובה לא דרך הדואל תודה

תשובה

שלום רב

שאילתך מורכבת מאוד בנוגע לענין הראשון עלי לציין כי אותנו המחייב הוא רק ה"שולחן ערוך" [ולא הרמב"ם], ושם יש דעה אחרת לגמרי בענין שציינת, עם שכשהדבר נוגע לשלום בית יש צדדים נוספים בדבר שאי אפשר להידרש להם על גבי האתר].

בענין השני עלייך להבהיר לו שהדבר לא מקובל עלייך כלל, ושהאמת היחידה היא שכל הדברים האלו מחריבים את הנפש, - ואינם מטיבים בסופו של דבר - את חיי הנישואין, אדרבה, הדבר הורס כל חלקה טובה בחיי הנישואין, ויצרו של אדם היום אומר לו עשה כך ולמחר אומר לו עשה כך וכו`, עד שמגיע לחמורו שבחמורות.

בענין הפרטי הייתי מציע לדרבן את בעלך שיש לו זמן פנוי שיתחיל להשתתף בשיעור תורה באיזור מגורכם, [ישנם כיום שיעורי תורה רבים ברוב המקומות ברץ שלא צריך תג דתי או חרדי כדי להשתתף בהם, עם שאינני יודע את מצב הדתיות של בעלך], אפשר לקוות שעל ידי שיעורי תורה ומילוי הזמן בדברים חיוביים ישתנה המצב לטובה, ואכן, כפי שציינת, זמן פנוי היא אם כל חטאת.

כמו כן אני מציע על המשך קשר בטל. 036106061 שם יש להם כלים טובים בכדי לעזור לך במצבך.

והנני המתפלל על המצב אצלכם, בהצלחה - מנשה ישראל