התאריך בו נברא העולם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ותודה מראש על הרצון שלכם לספק לי תשובה. רציתי לדעת מהו התאריך המדוייק שבו התחילה בריאת העולם. קראתי לא מזמן בעיתון שהתאריך הוא כ"ה באלול. הדבר נראה לי קצת מוזר אני תוהה מדוע הבריאה לא התחילה מא` בחודש. חיפשתי תשובה לשאלתי אך לא מצאתי, נתקלתי באתרים שונים שבהם כל אחד מעיד על תאריך אחר. בן התאריכים היו א` תשרי, ח` ניסן ועוד. אני מבולבלת. אם תוכלו לתת לי את התאריך הנכון וההסבר שישביע את רצוני אני אשמח נורא. בברכת תודה רינת

תשובה

שלום רינת

להלכה נפסק שהעולם נברא בכה אלול(אין זה אומר שכל האומרים אחרת טעו אלא התיחסו לזווית אחרת של בריאה שאכן קרתה בתאריך שאמרו- אבל נפסק שהעיקר של הבריאה מתייחס לתאריך כה אלול) כשאומרים כה אלול הכוונה ששה ימים קודם לבריאת האדם שזה קרה ביום השישי לבריאה וזה ראש השנה- עיקר מהות העולם והספירה של הזמן מתחילה כאשר מופיע תכלית כל הביראה כולה , תכלית כל העולמות כל היצירה- האדם. אבל לא הכוונה שהיה אלול לפני- רק שנה אחרי הופיע התאריך אלול- אלה היה ימים שלא היו בעלי שם - והם ששת ימי הבריאה .

לדוגמא ניקח חתונה- אם אשאל אותך מתי אתחילה החתונה של חברה שלך?! את תגידי לי בבוקר.. שפתחו את האולם לנקות אותו? או אולי בחמש כשהגיע הקיטרינג לבשל?? או בשמונה שהגיעו התזמורת המוזמנים? ודאי שלא אלא היא התחילה כאשר התכלית של כל החגיגה התחילה וזה החופה- הזוג שהגיעה.

אותו דבר העולם- חז"ל המשילו אותו לחתונה- כל העולם כבי הילולה דמיא(כבית חתונות) , אם יש חתן וכלה וחתונה הכל נחמד ויפה ושמח, אבל אם הזוג ביטל את הנישואין והוא לא הגיע.. איזה אוירה יש באולם? למישהו יש חשק לאכול או לרקוד? אותו דבר אמרים חז"ל העולם הזה, הוא מאד יפה ושמח, אבל זה הכל אם יש את התכלית - אם האדם עושה את המוטל עליו- אז אפשר גם לאכול ולשמוח, אבל אם העיקר חסר ואין בן אדם כמה אומלל המראה של העולם- אולם- איזה מקום לשמחה יש כאן.....