מה יקרה במלחמת לבנון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום האם הפסוק מצפון תפתח הרעה משמעותו היא המלחמה אשר מתרחשת כעת עם לבנון? והאם אנחנו ניהי כבושים בידי הערבים? ומדינת ישראל תיהיה מדינת פלסטין למשך תשעה חודשים?

תשובה

שלום

 אי אפשר לדעת בודאות וימים יגידו ... מוזכר בספרי הקבלה שיהיה מצב שעם ישראל יכבש על ידי ישמעאל לתקופה של כמה חודשים, אך זה לא מוחלט, ותמיד שייך שהגאולה תגיע ללא צורך במהלכים כאלו, ומה שכתוב יתברר שמתייחס למצב שכבר ארע עם ישראל או למלחמות שכבר היו בעבר. בברכת ישועה קרובה