דין הילדים בנישואי כהן עם גרושה

  • כ"ד תשרי התשע"ט

שאלה

מה דין הילדים כאשר גרושה מביאה ילדים עם כהן? תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

בן שנולד כתוצאה מקשר אסור זה הוא חלל (יעויין שלחן ערוך אבן העזר סימן ז סעיף יב), והכוונה היא שהוא נתחלל מקדושת כהונה ודינו כישראל, ולכן מותר לו לשאת גרושה ולהיטמא למתים (שלחן ערוך שם סעיף כ).

כמו כן, היות שהילד הזה נתחלל מקדושת כהונה הוא לא יכול לשאת את כפיו בברכת כהנים (שלחן ערוך אורח חיים סימן קכח סעיף מב ומשנה ברורה שם), ולא יכול לעלות לתורה בתור כהן (ראה מסכת גיטין דף נט סוף עמוד ב), ולא יכול לשמש כהן בפדיון הבן (יעויין לדוגמא שו"ת חות יאיר סימן קיג).

ואם תיוולד בת כתוצאה מקשר אסור זה היא תהיה חללה, ויהיה אסור לה להתחתן עם כהן (שלחן ערוך אבן העזר שם סעיף טז), אולם מותר לה להתחתן עם כל יהודי אחר.

בברכה,

הלל מאירס