איזה מצוה מכפרת על הקשר שהיה לי עם גוי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב אומרים שכדי לכפר על כל עברה יש מצוה לדוגמא אם מישהו חטא בחילול השם אז הוא צריך לעשות משהו לקידוש השם. אני הייתי בקשר עם גוי ועכשיו הבנתי את הטעות וניתקתי איתו כל קשר ויש לי יסורי מצפון רבים בנושא. איזו מצוה אני יכולה לעשות כדי שהתשובה שלי בנושא תתקבל??? בבקשה תענה לי בקרוב כי הנושא מאוד מעיק עלי תודה

תשובה

שלום

מצווה שמתחזקים בה כחלק ממעשה התשובה על עבירה משמשת תיקון לחטא, בעבירות מסוג זה לקחת חלק בהגברת המודעות לנושא החמור של קשרים עם גוים יהיה תיקון, או התעסקות באופן כללי בנושא הגברת הטהרה בישראל.

זה יכול להיות תרומה להקמת מקווה, הזמנת מרצה בנושא טהרה לציבור שאינו שומר מצוות ועוד ועוד.

 עלי והצלחי