האם אצל הספרדים הרבי מלובביץ' הוא המשיח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, האם אנחנו (הספרדים) מאמינים שהרבי מילובביץ הוא מלך המשיח והוא יגאל אותנו?? שאלתי מישהו בבית כנסת והוא אמר שלא... ואם לא אז אייך יכול להיות הבדל כל כך גדול בין יהודים יוצאי ספרד לבין היהודים יוצאי אירופה?? שמעתי בערוץ 2000 שהיה פעם רב גדול ששאלו אותו במהלך הדרשה אם הוא אשכנזי, אז הוא אמר יימח שמם כל האשכנזים, כולם היו בהלם ואז הוא הוסיף ואמר יימח שמם כל המרוקאים והפרסים וערקים יימח שמם כולם ,אנחנו כולנו יהודים אין בינינו ספרדים ואשכנזים. ברור לי שיש הבדלים במנהגים בין התרבויות אבל בדבר כל כך גדול יש חילוקים בינינו? הרי כולנו מאמינים שמשיח יהיה בן דוד וכולנו מאמינים בגדולי ישראל בכל הדורות אז אייך זה שיש חילוקי דעות בינינו מי יהיה הגואל שלנו?? תודה רבה לכם ,יישר כח

תשובה

שלום

לא רק שהספרדים לא מאמינים באדם מסוים למשיח אלא גם האשכנזים לא מאמינים שאדם מסוים ששמו ידוע הוא המשיח, זה שיש קבוצה קטנה שעושה הרבה רעש ומדפיסה חולצות , מדבקות, שלטים, כובעים עם כיתוב שהרב מלובביץ המשיח לא הופך אותו למשיח וודאי לא מוסיף לרב עצמו כבוד גדול.