כיצד יראה העולם לאחר ביאת המשיח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב! שאלתי היא האם בעזרת הקב"ה ישבח שמו לעד כשהמשיח יבוא בעזרת הקב"ה החיים יההיו כמו היום כיאלו יהיה ת`חנויות הרגילות הרחובות ועוד נגיד את הקניונים הבגדים והכל?! אני שואל כדי לדעת נושא המשיח תמיד מעניין וטוב לדעת אני כבן אדם מאמין מסורתי מאוד וחזק באמונה רוצה שהוא יבוא גם אני יחיה וגם לא כי אומרים שבמלחמת גוג ומגוג לא כל יהודי יחיה אם אני לא יזכה ליראות אותו אז לפחות אחרים מכיוון שזה מגיע להם.. הקב"ה נתן להם את המתנה הכי טובה וגדולה ישתבח שמו לעד!!!

תשובה

שלום אלי

אכן כפי שמובא בגמרא כאשר יבוא המשיח עולם כמנהגו נוהג, חוץ משיעבוד מלכויות ושעור שבעיסה( זאת אומרת היצר הרע כפי שקיים כיום לא יהיה).

להרחבה תעיין באתר שנקרא " אוצרות אחרית הימים".