נוסחאות שונות בתפילה, כיצד זה קורה ואיך לנהוג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אודה לכם אם תוכלו לעזור לי נתקלתי במספר סידורים שבהם רשום: "שובר אויבים ומכניע מינים" ובמספר סידורים שבהם רשום : "שובר אוייבים ומכניע זדים" כיצד זה יכול להיות? ומה משניהם אני אמור להגיד? אשרייכם יישר כוח ,תזכו להגדיל תורה ולהאדירה אמן כן יהי רצון

תשובה

שלום

זה הבדלי נוסחאות בתפילה, זה דבר שקיימים בו הבדלים בנוסח כיון שזה תלוי במקומות והצורה שבה התפילה פועלת בשמים. אשכנזי מתפלל בנוסח שנקרא " אשכנז", ספרדי בנוסח שנקרא " עדות המזרח".