מדוע אדם המאריך ימים זכה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם אומרים שברגע שנשמה מגשימה את יעודה היא נעלמת מהעולם ושהיא נמצאת במקום טוב יותר אז למה אומרים על אדם שחי הרבה שנים שהוא "זכה"??

תשובה

שלום שירלי

שאלה יפה. אענה לך בסיפור קצר: הגאון מוילנא שהיה מענקי התורה שקמו לעם היהודי, לפני פטירתו אחז בציצית שעליו ובכה, הוא אמר כאן בעולם הזה שייך בשלוש פרוטות לקיים מצווה , ואילו בעולם הבא בעד כל הון שבעולם לא ניתן לקיים אפילו מצווה קלה כציצית.

והרי שכרו גדול לאין שיעור ומה לו לבכות ? אלא ככל שנכנסים סערי עבודת השם מבינים שאלרי השכר ישנה מעלה יותר גדולה שהיא תכלית הכל "עבד השם", האפשרות להיות אדם בוחר וחי ובזכות עצמך לעבוד ולהתגבר למען בורא כל העולמות , להתקשר אליו דוקא מתוך נסיון וחושך (הקיימים רק בעולמינו) היא התכלית והפיסגה שאליה שואפים. והלואי ויהיה חלקנו בכך.