מדוע היה אסור ללוט ואישתו להסתכל אחורה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע כשבא המלאך להציל את לוט ואשתו היה אסור להם להסתכל לאחור. תודה

תשובה

שלום

לוט ואשתו לא היו זכאים להנצל מצד עצמם, הזכות שעמדה להם זוהי זכותו של אברהם אבינו. ולכן לא היה כל הצדקה שיראו בנקמת שאר אנשי סדום.

הזכות לראות בנקמה והדין מרשעים שמורה לצדיקים. אבל רשע שמביט בנקם מעורר עליו את הדין , ואינו זכאי לראות במפלת אחרים. ולכן כאשר הסתכלה השתיכה לאנשי סדום ואיבדה את זכותה להנצל.