כיצד אוכל לדעת מהו זיווגי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היה לי חבר מספר שנים וחזרנו יחד בתשובה, הוא שאל רב אם אנחנו זיווג אחד של השני והרב אמר לו שלא, נפרדנו עקב זה, האם יכול להיות מצב שבו רב יודע מי הוא זיווגו של מי?

תשובה

שלום רב

יכול לדעת בשני אופנים. או מבחינה הגיונית שבוחן את הדברים וראה שאין הגיון להתאמה בין בני הזוג.

או מבחינה רוחנית , יש מושג שנקרא "דעת תורה" אדם גדול מאד בתורה מרגיש וחש ואפילו יודע בצורה שמעל להשגה שכלית מכח התורה ושכל התורה שבו. בשבילכך צריך להיות תלמיד חכם אמיתי השוקד בלא הפסק על לימוד התורה, וזה כבר תלוי במידת האמון שהאדם נותן באותו רב שיספוק לו לפי דעת תורה.