איך אני יכול לשפר את הריכוז שלי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב מתוך ההנחה שיכולת מיקוד הנפש מהווה בסיס הכרחי לעבודת השם, הייתי רוצה להכיר דרכים לשיפור הריכוז מעולם היהדות. זאת לאור בעיות הקשב הרבות בעידן זה וניסיון למציאת פתרונות בחכמות אחרות(בודהיזם, טאואיזם וכו). חג שמח

תשובה

שלום

נראה שמותר לקחת רק דברים שהם פסיכולגים נטו . הפועלים להענקת שלווה וריכוז, ולא חלילה טסטים או אמונות משונות. וצריך זהירות ובחינה של כל דבר לגופו.