מהו שכר עניית אמן יהא שמא רבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כשיש את השלטים בבית הכנסת: מי שעונה אמן יהא שמא רבא גוזרים לו 70 שנה..... רציתי לדעת מזה אומר? תודה מראש!

תשובה

הכונה קורעים לו גזר דין רע שנגזר עליו, גזר דין שהיה צריך בעבורו להתייסר שבעים שנה, או חלילה מיתה (שאלו עיקר חיי האדם שבעים שנה), וכעת באמירה זו מקבל עליו אמונת השם זוכה להתעלות ולקרוע גזרי דין אלו.