האם אפשר להתחתן כשהיא שומרת שבת ואני לא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.חברה שלי שומרת שבת (דתיה), אני חילוני אנחנו יוצאים רציני ואולם היא אומרת לי שאני חייב לשמור שבת אם אני רוצה להתחתן איתה... האם אפשרי לחיות עם מישהי ששומרת שבת כאשר הבעל אינו שומר שבת? 2.האם יכולה אישה לכפות על בעלה לשמור שבת? תודה

תשובה

זה כמעט בלתי אפשרי לחלוטין, בית שצד אחד שומר שבת וצד אחד לא.

אשה לא כופה את בעלה לשמור שבת, התורה כופה על כך, והאשה רק מעוררת את הבעל על קיום חובותיו, וכמו שאשה המורה לבעלה לסגור את הדלת כשהוא נכנס הביתה, אין זה נחשב שהאשה כופה את בעלה לסגור את הדלת אלא היא מעורר אותו על חובתו, כן הדבר הזה, והרבה יותר.

שמירת שבת זהו בניין הבית ושמירת הגרעין המשפחתי המאחד את הבית, ונותן כח לעבור את כל פגעי הזמן.

בהצלחה - מנשה ישראל