האם מותר לתרום איברים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר לתרום איברים?? השאלה הזאת תמיד חוזרת, חלק אומרים שכן וחלק אומרים שלא משום שאותו אדם לא יקום בתחיית המתים ולכן מותר רק כליה משום שיש 2 או חלק מהכבד (ז"א רק חלקים מסויימים) האם זה נכון?? מה מותר?ומה אסור? תודה מראש...

תשובה

שלום רב

מניעת התרומה [באופן שהתורם נשאר בריא] משום האמונה בתחיית המתים אינה נכונה כלל ועיקר.

בתחיית המתים יקומו גם כל אלו שנשרפו והושחתו בכל מיני צורות, ראי מה שכתבתי בענין זה במדור זה "תרומת איברים". הקב"ה שיכול להחייות מתים אין לו בעיה עם חיסרון כליה.

הלא תביני שאין יותר קושי בבריאת כליה חדשה לבין החייאת עמות יבשות מלפני אלפי שנים.

שלום רב - מנשה ישראל