אם זיווג משמים מדוע יש גירושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה קורה בעולם הבא (או איך שתקרא לעולם ההוא) לזוג אשר התגרש ונישא עם אחר\ת בשנית? ואיך זה שקיים מושג הגירושים ביהדות אם אכן זיווג הינו בידי שמיים?? תודה ובברכת איחוד לבבות יהודיים.

תשובה

בעולם הבא הזיוג השני הוא הנחשב. יש שתי סיבות שיכולות ליצור גירושין -

1 . בחירה לא נכונה כתוצאה משיקול דעת מוטעה , שזה ניתן לבחירת האדם החופשית כמו כל דבר בעולמנו.

 2. קיים קשר בין הנשמות שבגללו הוצרכו להתחבר לתקופה מסוימת , אבל קשר זה אינו העיקרי שלהם , והזיווג האחרון הוא עיקר ההתקשרות הבין זוגית שלהם.