מה המקור למנהג לחבוש שתי כיפות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נתקלתי בכאלה החובשים שתי כיפות (אחת מעל השנייה) קיבלתי הסברים שונים בנושא. אני אשמח לדעת מה המקור לעניין, מה הסגולה שבדבר ובמה זה שונה מחבישת כיפה אחת. בתודה מראש.

תשובה

יש הידור בתפילה להתפלל עם שתי כיסויים, לכן לובשים כובע או טלית על הראש.

יש שמהדרים שכל ברכה שהם מברכים תיהיה עם שתי כיסויים לכן לובשים שתי כיפות.