לשטוף פנים בבוקר קודם שמברכים או אחרי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב! יש לי שאלה בנשוא נטילת ידיים של שחרית. אדם קם בבוקר עושה את צרכיו (בהנחה שיש לו צרכים) ואז נוטל ידיים ומברך " על נטילת ידיים" ואז אשר יצר. מתי ראוי לאדם לשטוף את הפה ולרחוץפנים(לצחצח שיניים וכדו`)? שמעתי שצריך לברך את ה` כשאני נקיים ולא עם כל הריר בפה. מתי אז לשטוף את הפנים?? בתודה רבה ! טל~

תשובה

את השטיפה ראוי לעשות קודם הברכות, באמת מייחסים חשיבות לשטיפת הפנים לא רק כהכנה לתפילה אלא כהחשבת פני האדם וצלם האלוקים שבנו לקראת היום החדש.