אברים כנגד המצוות האומנם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע לפי התפיסה הרוחנית ישנם 248 רמ"ח איברים שהם כולם שלמים ומוכרחים לעשיית המצוות כפי שידוע כל מצווה כנגד איבר ומאידך ישנה תאוריה אבולוציונית שמתארת התפחות כברירה טבעית ואחד הביסוסים הוא שעם הזמן "נושרים" איברים שאינם חיוניים דוגמא לכך היא התוספתן כיס המרה וכו".. ישנה אפשרות בימנו להסיר אותם אז איך אפשר להתיחס אליהם כחלקים בעלי ערך רוחני שכביכול משפיעים רוחניות לאיבר הרוחני הלא הוא יכול למות. ויתרה מזאת מה עם המצווה שבנויה כנגד אותו איבר

תשובה

שלום

ראשית לא בטוח שכל מה שנחשב בעיניו אבר זהו אבר בהגדרת המדרש שהזכרת.

 שנית כמובן שתפיסה כזו אינה מקובלת על היהדות ואין כזה דבר אבר מיותר,האדם נברא בדקדוק גדול וכל אבר או וריד שקיים בו משמש לצורך אפילו שכעת איננו מבינים למה בדיוק.

לפני שנים חשבו שהשקדים שנמצאים בגרון מיותרים וכל וירוס שהיה שוכן שם גרר להוצאתם בניתוח, כיום כבר נודעה להם חשיבות רבה ולא ממהרים להוציאם.