אדם שעשה שינוי מין יכול לחזור בתשובה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אדם שעשה שינוי מין האם הוא יכול לחזור בתשובה במצב הנוכחי שהוא נמצא בו?

תשובה

בהחלט מעבר לכך שאין דבר שעומד בפני התשובה, במקרה שאת כתבת האדם עשה שינוי פלסטי בגופו ותו לא.

אין שום הבדל איך אדם משנה את מראה גופו באף או באיבר אחר ,גבר נשאר גבר ואשה נשארת אשה כפי שנולדו מטבעם. אומנם זה איסור , וכאשר חוזר בתשובה צריך לבחון כיצד להחזיר לו את המראה הנורמלי שלו, אבל אין בכך מעכב כלל לתשובה שלמה.