האם כולם נולדו מאדם וחוה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי איזשהי אי הבנה גדולה לגבי סיפור בראשית.איך זה שמסופר שנבראו אדם וחווה ולהם 2 ילדים קין והבל ואז קין הרג את הבל ..ואז כל מקום שהלך אליו היה לו אות קיין וכל האנשים נידו אותו או משהו כזה. מאיפה צצו כל האנשים האלו פתאום ? מה ה` ברא עוד אנשים הנתיים? ואם כן זה לא אומר שלא כולנו "נולדנו" מהאדם וחוה. אשמח להסבר מקיף . תודה ויישר כח

תשובה

שלום

ההסבר הוא פשוט מאד, בתורה האירועים מתוארים כאילו התרחשו אחד אחרי השני, כיון שהתורה מזכירה רק את מה שיש בו ענין לדורות, אבל בפועל חלפו עשרות ומאות שנים בין הארועים המתוארים.