אסונות במקום העבודה, מה לעשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בחורה חרדית,עובדת במקום ציבורי. לאחרונה פקדו אותנו אסונות רבים: עובד התאבד,עובד בן 25 נפטר באופן פתאומי. אח של עובדת התאבד. בן של עובד נפטר ממחלה. כתוצאה מכך החליפו את המזוזות במבנה לאחר שהתברר כי כל המזוזות פסולות. האם כל זה במקרה? מה ניתן לעשות כדי לטהר את המקום?

תשובה

שלום

החלפת המזוזות היתה מעשה נכון כשלעצמו, ואני שמעתי אישית מרופא גדול שהם עברו למרפאה חדשה וגם היו כמה אסונות והתברר שהיתה חסרה יוד באחת המילים בכמה מזוזות.

אין מושג לטהר מקום אבל אפשר להכניס מקום לברכה והצלחה וזה על ידי חנוכת הבית שיעשו סעודת הודיה להשם על המקום, וכן על ידי קביעת שיעור תורה אפילו לפעם בשבוע במקום.

הצלחה רבה