חינוך ילד שלא רוצה להכין שיעורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! מה עושים עם ילד כבן 10 שלא אוהב להכין שיעורים וכל דבר קטן מסיח אותו מדעתו בהכנת השיעורים, הוא אף לרוב דורש שיקבל דברים טובים,ואכן מקבל, אם יעשה כפי שרוצים והדבר הזה גם מעצב את אישיותו לכיוון שלילי ומאוד קשה לשלוט על ילד מהסוג הזה גם מעבר להכנת שיעורי הבית. תודה!

תשובה

שלום

באופן כללי אני לא יכול לייעץ כיוון שצריך להכיר את הילד ואת האופי שלו, אבל לגבי שיעורים מנסיון צריך לשבת עם הילד ופשוט להכין איתו ככה נגיד תקופה של חודש,

וכאשר יתרגל להכין יחד עם אחד ההורים להוריד בהדרגה את השהות איתו בהכנה, להגיד למשל תתחיל אני מגיע עוד עשר דקות , ולהתעקש שאת העשר דקות הראשונות אכן יכין לבד ורק אז להגיע וככה לאט לאט לצמצם את השהות איתו.