פטום הקטורת, מהי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהי ברכת "פטום הקטורת" ? מהי מסמלת ? מתי משתמשים בברכה זו? ולאיזה מטרות קוראים ברכה זו ?

תשובה

שלום

זאת אינה ברכה אלא פרשה מהתורה שעוסקת בסדר הקרבת הקטורת בבית המקדש, בסידורים היא מופיעה בחלק של הקורבנות. ובסוף תפילת שחרית. אמירתה מתוך קלף סגולה לפרנסה ולהינל מהרבה פגעים.

כפי שהתורה כותבת על אהרון הכהן שכדי לעצור את המגיפה במדבר נצטווה לצאת עם הקטורת למחנה ישראל ולעצור את הנגף. כיון שהקטורת היא בעצם רק ריח טוב ,היא רומזת לריח ניחוח שהקב"ה מקבל מעבודתינו בעולם הזה לפניו ואת רצונו בנו ובטובתנו.