האם צריך להפריש מעשר כספים מירושה?

  • כ' תמוז התשע"ז

שאלה

האם צריך לשלם מעשר על הירושה? תודה

תשובה

שלום רב,

המנהג הוא להפריש מעשר מכל רווח כספי, ולכן יש להפריש מעשר גם מכספי הירושה (השל"ה ענין צדקה ומעשר, הובא בפתחי תשובה יורה דעה סימן רמט סק"א. אליה רבה סימן קנו סק"ב, הובא באהבת חסד חלק ב' סוף פרק יח), אף שאביו היה זהיר כל ימיו במעשרות מכל מקום צריך הוא ליתן מחדש (השל"ה שם, הובא בפתחי תשובה שם).

ואם ירש דירה, אין צורך להפריש מעשר משוויה (שו"ת שבט הלוי חלק ה' סימן קלג ענף ג אות ז, ושו"ת תשובות והנהגות חלק א' סימן תקס אות ט), אולם אם מכר את הדירה יש להפריש מעשר מהכסף שקיבל (תשובות והנהגות שם).

וכן כל סוג של חפץ שהגיע אליו בירושה - אין צורך להפריש מעשר מערכו, ורק אם מוכר את החפץ - עליו להפריש מעשר מהכסף שקיבל (יעויין ספר באורח צדקה פרק י סעיפים ג-ד).

בברכה,

הלל מאירס