האם אדם טוב לו בעולם הזה כיצד מתקן את נשמתו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם אדם אשר סובל, מעוני, או מכל דבר אחר דבר זה נובע מתיקון שברגע זה הוא עושה.(חטא שעשה בגלגוליו הכודמים) אז מה עושה בן אדם, שבעולם הזה טוב לו והוא מאושר, הרי בעולם הזה נמצאים נשמות שמתקנות את עצמם לקראת טיהור בעולם הבא( והתיקון בא לפי ידיעתי, או מסבל או ממעשים טובים) בבקשה הרחיבו לי בנושא הזה, וענו על שאלתי תודה

תשובה

אחת הדרכים לתיקון חטאים קודמים זה באמת מכאוב וצער. אל פעמים חסר לאדם איזה מצווה מסוימת שנמנע מלקיימה, והיא חשובה לקבלת השכר בשלמות בעולם הבא, ומימלא נזקק לרדת שוב לעולם הזה כדי לקיים מצווה זו בהידור. וכן על ידי קיום מצוות גם כן פועלים תיקון לחטאים מסוימים.