מהי דעת היהדות על אמון גופני?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב האם אימון גופני יכול להכלל בציווי "ושמרתם מאוד לנפשותיכם" ואם כן עד כמה פעמים של אימון בשבוע יכול להכלל בציווי זה וכמה זה כבר בגדר ביטול זמן שהרי לא באנו לעולם כדי לעצב ולחטב את הגוף וברור שיש הרבה דברים יותר חשובים. *האם זה לא בסדר שאדם רוצה לשמור על גופו יפה ובריא ויש לו רצון לעסוק בפעילות גופנית והאם זה בא בסתירה עם איזשהו עיקרון ביהדות? תודה

תשובה

שלום

הכלל הוא שמה שנצרך לבריאות האדם נכלל במצוות שמירת הגוף. כמה ואיך זה משתנה מאדם לאדם וצריך להתייעץ עם רופא המבין בתחום.

שמירת יופי הגוף גם כן חשובה לבריאות הנפשית ולמעורבות האדם בין הבריות, אך גם זה במידה ולפי השכל הישר.