מדוע עמ"י חטאו במדבר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרי כתוב בתורה שעמ"י חטאו במדבר בחטאים שונים כמו: מי מריבה, חטא המרגלים וכו`, אם כך למה הם חטאו? הרי הם יכלו לראות את זה כשקבלו את התורה וללמוד לקח?! וכן לכאורה זה נראה שנשללה מהם הבחירה.

תשובה

שלום

הבחירה לא נשללה מהם. ועניתי על כך במדור שם השאלה שנענתה בנושא זה "איך נפלנו במדבר". ונוסיף כאן עוד נקודה שכאשר התורה כותבת על דורות אלו שחטאו ובביטוים קשים. זה לפי דרגתם, חטאים אלו אצלינו כלל לא היו נחשבים לחטא .ורק מעלתם הגדולה גרמה לדקדק איתם . אך את עיקר הענין תוכל לראות בתשובה ההיא.