האם בגן עדן אין דבריים גשמיים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בספר בראשית מסופר על סיפור אדם וחוה בגן עדן כאילו היה מקום גשמי והיה ניתן לחטוא בו וכו` והרי ידוע לנו שגן עדן אינו מקום גישמי אלא מקום רוחני שהולך אליו האדם הצדיק לאחר שניפטר ואינו יכול לחטוא בו אז איך חטאו בו אדם וחוה? וכשהוצאו מגן עדן לאן יצאו? לעולמנו? לאן ברא הקב"ה את אדם וחוה? והאם ברא בגן עדן שהוא מקום רוחני ולא שייך בו דברים גשמיים עצים וחיות וכו`? כי כך מסופר

תשובה

שלום

בכל מה שנוגע לפרשיות קודם חטא אדם הראשון. אין להביא ראיה מצורת הדברים כעת כיוון שהכל השתנה והעולם ירד באלפי אלפי דרגות מטה והשתנה.

מסתבר שאז היה איחוד גמור בין הרוחני לגשמי , בצורה שאיננו מבינים כעת אך לעתיד לבוא יחזור המצב לקדמותו בצורה המתוקנת.