טיפול הילניג לאישה אצל גבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.האם מותר לעשות " היליניג "?. 2.ומה קורה במצבים שהאדם המטפל הוא גבר והמטופל היא אישה יש בעיית התיחדות או בעייתיות שהגבר מניח את ידיו על אישה ואולי היא בנידה?. 3.האם בתורה מוזכר משהו על עניין ההילינג שהוא כל כך נפוץ היום בדורנו האם יש תמיכה או הסתיגות בנושא. 4.האם מותר לגבות כסף על כך משום שזוהי אנרגיה שלו שייכת למטפל והוא רק מעביר אותה .

תשובה

שלום

אין מקורות להילינג ,ורב הנעלם על הגלוי ב"שיטה" הזאת, חוץ משימוש רב במילים אנרגיה ואהבה לא ידוע על תוכן יותר ממשי בהתעסקות הזאת, לכן נראה לי שהדבר מיותר ואין בכוחו להועיל לריפוי ,חוץ אולי מהענין הפסיכולוגי הקיים פה שהמטופל מאמין עקב הטיפול המדומה בכוחו להתרפאות . כמובן שאסור לאיש או אשה לגעת אחד בזולתו כיוון שאין זה נחשב שיטת ריפוי מקובלת.