הרבי מילובאויטש הוא המשיח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. שמי תומר ואני חוזר בתשובה כבר כמעט שנה ויצא לי לדבר אם חסיד חב"ד והוא הוכיח לי מהרמבם ומהגמרא ומכל מיני גימטריות שהרבי מילובאויטש הוא המשיח רציתי לדעת אם זה באמת נכון ואם כן אז למה לא כולם מאמינים כך . ואם זה לא נכון אז איך אפשר להוכיח שלא . תודה רבה..

תשובה

לעולם אי אפשר להוכיח את זה,מקסימום אפשר להגיד שאולי זה גם יכול להיות הוא,כיון ששהוא עומד בחלק מהקרטריונים,אבל זה יכול להיות גם מישהוא אחר.

אין רצוני להכנס לזה כאן כיון שהאתר מיועד לכלל הציבור,אך באופן עקרוני נאמר, כיוון שזה ענין של עיקרי האמונה וכל סטיה בנושא יכולה להחשב כאפיקורסות הגורמת לבעליה לאבד כל חלקו בעולם הבא,חלילה לנו להכנס לסיבוכים בדברים עדינים אלו,ועדיף לא להאמין בכך ולא לקבל ,ולהמשיך לצפות להגעת המשיח,כפי שאבותינו ציפו מאז ומועלם,על כך שלא תאמין בזה לא תתבע ,ואם תאמין לא תקבל שכר,אז אין כל טעם בזה.