נשים

טבילה במקווה בחודש התשיעי להריון

  • ט"ו אלול התשע"ו

שאלה

שמעתי שטוב שאישה בחודש התשיעי להריונה תטבול במקווה. 1. מתי לטבול? כל יום בחודש התשיעי זה אפשרי?? 2. איזה הכנות עושים לטבילה כזו? 3. מה הטעם בזה? זה מועיל לילד? תודה רבה רבה!!!

תשובה

שלום רב,

1. אפשר כל יום בחודש התשיעי.

2. אין צורך לעשות שום הכנות כמו חפיפה לפני טבילה זו (יעויין בספר נטעי גבריאל הלכות נדה חלק ג' פרק נו סעיף יט).

3. הרבה נשים נוהגות לטבול במקווה בחודש התשיעי בלי ברכה, מטעם שהוא סגולה להילד להינצל מכל ראיות לא נכונות שראתה אימו בימי עיבורה (בנטעי גבריאל שם הביא סגולה זו מספר זכירה וספר סגולות ישראל, ושכן נתפשט בכמה קהילות, ושכן המנהג בעיר הקודש טבריה. ולעומת זאת הביא מספר בנה ביתך בשם האדמו"ר מסאטמר זצ"ל, ומהאדמו"ר מליובאוויטש זצ"ל בספר שערי הלכה ומנהג, שלא הייתה להם קבלה על מנהג זה. וע"ע בספר סגולות רבותינו עמוד 264 בתשובת הגר"ח קניבסקי שליט"א שבירושלים נוהגין כן, בלי ברכה. ויעויין שם עוד לעניין האם יכולה לעשות טבילה זו בתשעת הימים).

בברכה,

הלל מאירס