מעשרות/זמן קריאת שמע

  • כ"ד אב התשע"ו

שאלה

שלום הרב. אני חייל שמשרת בצפון ויש לי מספר שאלות .. רוב שעות הפעילות שלי הם מ22:00 עד 5:00 לפנות בוקר, לרוב זה עד השעה 3:00. בדרך כלל אני קם בשעה 8:00 נוטל ידיים, שוטף פנים ואומר קריאת שמע וחוזר לישון, לאחר מכן כשאני מתעורר אני מתפלל שחרית. השאלה שלי היא: האם כשאני מתפלל אני אמור לחזור שוב על קריאת שמע למרות שכבר אמרתי אותה בזמנה? או שאני מדלג ועובר לתפילת שמונה עשרה? ושאלה נוספת בעניין התפילה, אני האדם הדתי היחידי בבסיס ויוצא שכל השבוע אני מתפלל ביחיד, וכשאני נמצא בבסיס שבת (כל שבת שלישית) אני מתפלל יחיד ובלי קריאת תורה בשחרית ומנחה. מה עליי לעשות ? כשדיברתי עם הקב"ן הוא טען "שזה צבא ואין מה לעשות, צריך להתמודד" וזה ממש מפריע לי. השאלה השניה שלי היא לגבי מעשרות, מדי חודש אני מקפיד לתת מעשרות, ואמרו לי שמצווה לתת להורים. הבעיה היא שהוריי גרושים. אז השאלה שלי היא: למי אני אמור לתת ? לאבא או אמא ? והמצב הכלכלי של אמא פחות משל אבא והיא מגדלת את אחי הגדול והקטן. ושאלה אחרונה, לפעמיים אבא מביא לי בלי שאבקש ולפעמיים אני משתמש ברכב של אמא, האם עדיין זה נחשב שנתתי מעשרות ? למרות שחלק מהכסף "הוחזר" לי ?

תשובה

שלום וברכה

בתפילה קוראים שוב הכל כרגיל.

אכן אתה בגדר אנוס ופטור מתפילה במניין.

אם אין להם די פרנסתם זה אכן מצווה, תתן לאמא ואין לה לדעת שזה כסף מעשרות.

הכסף שאתה מקבל חזרה אינו מבטל את המעשרות.