בכל מושבותיכם תאכלו מצות

  • ד' שבט התשע"ו

שאלה

שלום רשי כותב בכל מושבותיכם פרט למעשר שני וחלת תודה. לפי הבנתי הציור הוא שהוא פדה את הכסף של המעשר שני בירושליים וקנה מצה ואכל, ולא יצא ידי חובה כי זה לא מושבו הקבוע. 1)האם זה נכון? 2)מה היא חלת תודה?

תשובה

שלום וברכה

הכוונה היא שדבר שאסור באכילה בכל המושבות אין יוצאים יד חובה ומעשר שני מורת באכילה רק בירושלים ולכן לא יוצאים בו ידי חובה.

כך גם חלת תודה שהיא קרבן שמביאים יחד עם קרבן התורה יש להביא 30 לחמי מצה ו10 לחמי חמץ ומותר באכילה רק בירושלים ולא מחוץ לירושלים ולכן לא יוצאים בו ידי חובת מצה אף בירושלים.