דחוף - נוסח לימוד לחג השבועות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום מה הנוסח ללימוד בלילה של חג השבועות שבו נשארים ערים מה בדיוק לומדים מה סדר הלימוד (אני לא מתכוון למצוות הרמב"ם) אשמח לפירוט מורחב כי כנראה בע"ה ממה שהרב ייפרט אני אלמד בלי נדר תודה

תשובה

שלום וברכה

יש למכירה `תיקון ליל שבועות`, בו מפורט כל מה שנהוג ללמוד. גם אים אין לך הספר הנ"ל, העיקרון הוא שקוראים מכל פרשה בחמשת חומשי התורה בכל תחילת פרשה שלש פסוקים, וכן בסוף הפרשה את שלשת הפסוקים המסיימים.

בספרי הנביאים והכתובים קוראים מכל ספר את ההתחלה והסוף, שלשה פסוקים מההתחלה ושלשה פסוקים הסופיים, כך בכל הספרים. את פרשת מתן תורה בפרשת `יתרו` ובפרשת `ואתחנן` קוראים הכל. כך גם את הפרשה המסיימת את פרשת משפטים.

חג שמח - מנשה ישראל