מותר לאישה לקרוא בקול רם את ההגדה ליד גברים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד מספר שאלות לקראת פסח. 1. האם אני צריך לקנות תבניות של קוביות קרח לפסח , או שאפשר להשתמש באלה של כל השנה (חשבת כי הרי התבנית הזאת נמצאת במקפיא כל השנה עם חמץ , ושמה נותן בו טעם..) 2. כלי שאני צריך גם להגעיל אותו וגם לטבול אותו . יש סדר עדיפות מה קודם 3.הגדה - מה דעת הפוסקים לגבי נשים לקרוא בקול רם בסדר ההגדה כלומר יש תור שכל אחד קורא בתורו , האם יש אסור לאישה לקרוא בפני הגברים פשוט ככה אצלנו רגילים (אם כן אולי יש להתיר מפני כבוד הבריות) (אני יודע שיש דיוןדומה בגמרא על הנושא של מגילת אסתר במ` מגילה ,מיהו אולי הכא שאני אין זה שירה וסלסולים) תודה וחג כשר ושמח.

תשובה

שלום וברכה

צריך לשטוף את הקוביות היטיב, ומותר להשתמש בהם בפסח. קודם מגעילים ואחר כך טובלים. אם זה לא בדרך שירה ומדובר בחיק המשפחה אפשר להקל בכך.

בברכה - בנימין שמואלי