תענית אסתר-כפרה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום, בתענית אסתר האחרונה התחלתי לצום ובסביבות השעה 12 התחלתי להרגיש ממש כמו ביום כיפור בשעה 4..היה לי קצת סחרחורות והרגשתי די לא טוב[במיוחד שלא אכלתי יום לפני,כי אנחנו עושים שיפוצים ואין מטבח,אז נשנשתי בין לבין..]. לא ידעתי מה לעשות וראיתי מס` טלפון של רב מפרספקט שחילקו מהרבנות הראשית. התקשרתי ושאלתי אם מותר לי רק לשתות משהו ולהמשיך.הוא אמר שאם אני באמת לא מרגישה טוב,מותר לי לשתות ואין טעם להמשיך כלל. השאלה אם אני באמת לא מרגישה טוב. בסופו של דבר,שתיתי. האם עליי להשלים את התענית ביום אחר האם צריך איזשהיא כפרה[צדקה וכו`] תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אין לך כל צורך להשלים את הצום ונהגת טוב מאוד, ואין צורך בשום כפרה.

בברכה - בנימין שמואלי