נסיעה בתחבורה ציבורית בחו"ל ע"י נהג גוי בשבת

  • ט"ו אייר התשע"ט

שאלה

שלום רב, אני מתגורר בחו"ל ומקום מגוריי רחוק מבית הכנסת. אני כהן. האם ניתן להגיע לביה"כ בתחבורה ציבורית שמופעלת במילא ע"י נהגים לא-יהודים ניתן לרכוש את כרטיס נסיעה לפני כניסת השבת (ל-24 שעות). הבית וביה"כ באותה העיר. מובן שהירידה מהאוטובוס תתבצע רק אם מישהו אחר (גוי) מבקש מנהג האוטובוס לעצור. ואם הנ"ל מותר - האם יש מניעה לעלות לדוכן ולברך ברכת הכהנים תודה רבה, א. כהן

תשובה

שלום וברכה

גדולה יותר הברכה לעולם שתביא במניעתך מנסיעה לבית הכנסת בשבת גם על ידי גוי, מהשפעתה של ברכת הכהנים עצמה. לא, אין לנסוע לבית הכנסת גם באופן שהצעת, ביום השבת.

בהצלחה